Twitter Facebook

Pompoendagen

Het Museum Klok & Peel ( www.museumklokenpeel.nl) organiseert al diverse jaren Pompoendagen in de herfstvakantie. Dit jaar wordt dit evenement georganiseerd van 13 t/m 21 oktober 2018. In samenwerking met gemeente, Centrummanagement en VVV krijgt het evenement dit jaar een extra dimensie doordat er een verbinding wordt gemaakt met het centrum van Asten

Speciaal vervoer
In de periode van 15 t/m 20 oktober wordt er ’s middags een speciaal vervoermiddel ingezet. Met speciaal vervoer kunnen bezoekers van het museum gratis naar het centrum gaan. Bezoekers van het centrum kunnen gratis naar het museum reizen.

Centrum activiteiten
In het centrum van Asten wordt op de 5 middagen een uniek kinderfeest georganiseerd. Alle kinderen in het museum en het centrum ontvangen een feestelijke stempelkaart. Deze kaart kan als ketting worden omgehangen en hiermee kan worden deelgenomen aan meer dan tien gratis activiteiten en cadeautjes per kind zoals schminken, ballonfiguren, springkussen, glitter tattoos, pannenkoeken versieren, letterspeurtocht, touwtje trekken en pizza bakken. De cadeautjes en activiteiten worden aangeboden in het centrum van Asten of bij het museum. De kinderen ontvangen per activiteit een stempel op de kaart. De stempelkaart is de hele week ( 15 t/m 20 oktober) geldig van 12.00 tot 17.00 uur Aan elke activiteit mag één keer worden deelgenomen.

Actieve deelnemers worden extra beloond. Kaarten met zes stempels of meer kunnen bij de VVV in Asten worden ingewisseld voor een extra beloning. Daarnaast ontvangen kinderen met minimaal zes stempels een gratis kortingvoucher. Hiermee krijgen ze bij een volgend bezoek aan het Museum Klok & Peel € 1,- korting op het entreeticket. De korting is geldig tot 6 januari 2019.

Honger of dorst?
Voor het museum staat een horeca-kraampje. Daar vind je allerlei tips en thema-menuutjes van de cafés en restaurants in Asten. De keuze is reuze. Zin in een voorproefje? Gedurende de hele week worden er allerlei hapjes geserveerd.

Zelf pompoensoep maken
Als je van heerlijke pompoensoep in het museum hebt gegeten wil je hem natuurlijk ook thuis kunnen maken. Supermarkt “Plus Erik Gorissen”verkoopt tijdens de pompoendagen alle ingrediënten van de pompoensoep uit het museum, inclusief de speciale kruidenmix. Hiervoor wordt een speciale receptenkaart uitgegeven. Op vrijdag 19 oktober zal kok Kees een demonstratie geven hoe je de soep maakt.