Twitter Facebook

Lenteshoppen

Na een barre winter is de lente iets wat gevierd mag worden. Centrummanagement Asten organiseert ieder jaar de themadag 'Lenteshoppen'. in 2019 is dat op 26 mei.
De winkels zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.


In verband met het Coronavirus in 2020 afgelast. 
Op zeze Koopzondag zullen de meeste winkels gesloten zijn.Koopzondag 26 mei, Lenteshoppen.

Op 26 mei 2019 maakte Asten zich op voor de Koopzondag die in het teken staat van de Lente.

De winkels waren open van 13.00 tot 17.00 uur.
 
Hoewel het soms lijkt alsof de lente is samen gegaan met de zomer blijft de maand mei de maand waarin we lentekriebels krijgen. De zon wordt sterker en de dagen lengen. Tijd ook om weer naar buiten te gaan en te flaneren langs terrassen en winkels.
 
In Asten stond de Koopzondag van 26 mei daarom in het teken van het Lente Shoppen. In het centrum wordt de lentesfeer versterkt door de vele activiteiten die er worden georganiseerd.
 
Muziek en dans.
Op de Markt wordt eigentijdse muziek ten gehore gebracht door blaasorkest Da Capo ( onderdeel van Jong Nederland Asten ). Dansgroep D-light heeft spetterende dans optredens. Kapel ’t Kos Krek zorgt voor live muziek in heel het centrum.
 
Kindervermaak.
Er zijn voor de kinderen allerlei leuke gratis activiteiten. Er lopen Zeepbellenblazers door het centrum die reuze zeepbellen en ballonfiguren maken. Op de Markt en het Burg. Ruttenplein staan springkussens. De echte avonturiers kunnen zich uitleven op een klimrek.
In de Midas kunnen kinderen zich laten schminken; worden glitter-tatoo’s gezet en is er een leuke workshop lente knutselen.
Een bezoekje aan de kinderboerderij op ’t Kompas ( Burg. Ruttenplein) mag hierin niet ontbreken. De dieren mogen geaaid en geknuffeld worden.
 
En verder.
Er worden heerlijke versnaperingen uit gedeeld. Op ’t Kompas staan diverse marktkraampjes waarin ondernemers hun lente waren presenteren.