Twitter Facebook

Kunst in de winkel/horeca

Voor het vierde jaar op een rij organiseerde de Stichting Centrummanagement Asten Kunst in de winkel.

Het evenement begon op Koopzondag 7 oktober 2018. Op die dag hingen voor het eerst in 34 etalages in het centrum werken van 34 verschillende kunstenaars, vooral komende uit Asten.

Koopzondag
Op 7 oktober zelf was een Frans straatje ingericht op de doorsteek tussen de winkels van de Midas en ’t Kompas. Behalve dat je daar een beeldhouwer, kunstschilder, graffitischilder, kunstfotograaf aan het werk kon zien konden bezoekers zelf een schets maken van een aanwezig model. Er was Franse muziek en natuurlijk het stokbrood met alcohol vrije wijn.
De Peelse school had een open dag. Liefhebbers konden daar diverse cursisten aan het werk zien.
Het weer werkte mee. Een prachtige dag.

Etalagewedstrijd
In de periode van 7 oktober tot en met 20 oktober bleven de schilderijen en beelden in de etalages hangen/staan. Belangstellenden konden een kunstroute lopen langs die etalages en mee doen aan de Etalagewedstrijd. Aan de hand van fragmenten moesten de kunstwerken worden herkend. Zowel individuen als groepjes volgden de route en bewonderde de kustwerken.

Maandag 22 oktober werden prijswinnaars van de Etalagewedstrijd door het Centrummanagement ontvangen bij Lijstenmakerij/Galerie Marja. Hier werden door de voorzitter 19 prijzen uitgereikt aan de winnaars. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door het museum Klok & Peel, Herman Joop en door de ondernemers in het centrum van Asten.

Winnaars
G. v. Doorn, I. Mehari, M. Mehari, M. de Bont, A. Verberne, F. Berkers,
R. Jansen, J. v.d. Heuvel, M. Vervoordeldonk, J. Vinken, S. Jeurgens, S. v.d. Wiele, J. Boerekamps, J. v. Duinhoven, A v.d. Heuvel, L. Verberne, S. v. Doorn, R. Verberne, J. de Groot.