Twitter Facebook

Asten op de Catwalk

Op zondag 5 april wordt de 5e editie van Asten op de Catwalk georganiseerd. Maar liefst 100 modellen van verschillende Astense (mode-) winkels lopen 2 modeshows. (14 en 15.15 uur).
De winkels zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.


In verband met het Coronavirus in 2020 afgelast. Onderzocht wordt of het evenement op een andere datum door kan gaan.
Op zeze Koopzondag zullen de meeste winkels gesloten zijn.


“ASTEN OP DE CATWALK”

Deze koopzondag wordt gehouden op ZONDAG 5 APRIL 2020 13.00 – 17.00 uur en heeft als thema: “Asten op de catwalk”.

Bijna een kilometer catwalk met 100 modellen

Door het hele centrum van Asten wordt een groene loper uitgelegd. De frisse kleur past helemaal bij de lente! Dit wordt de langste loper  in de verre omgeving: bijna een kilometer lang! Over deze loper zullen ongeveer 100 modellen hun nieuwste voorjaarscollectie aan het publiek presenteren. De stoet wordt voorafgegaan door een golfkarretje met hippe, swingende muziek. Als het autootje voorbij komt sluiten de modellen vanuit de betreffende winkels aan. Zo vormt zich een steeds langere optocht door het centrum van Asten. De bakfiets met muziek zorgt voor een swingend einde van de stoet.

Modeshow door het hele centrum

Kledingzaak No. 49 is het startpunt van de route. Van daaruit gaat de stoet naar de Emmastraat, dan bij Pril Geluk de Midas in, dwars door de Midas richting Deezz Menswear. Vanuit Deezz Menswear naar Eeuwig Levenplein met podium alwaar de terassen van de plaatselijke horeca goed zicht hebben op de modellen. Dan door de doorsteek naar

’t Kompas. Rondje Kompas, weer terug door de doorsteek, naar de Markt. Op de Markt is de stoet helemaal compleet. Daar gaan de modellen een 18 meter lange verhoogde catwalk op. Hopelijk is het heerlijk terrasweer, zodat de bezoekers vanuit het terras vanaf eersterangs plaatsen kunnen toekijken. Vanaf de markt lopen de modellen de hele ronde nog een keertje door het dorp en de show wordt afgesloten op de Markt.

Twee shows; 14.00 en 15.15 uur

De eerste modellen beginnen om 14.00 uur te lopen en eindigen rond 14.45 uur op de Markt. Het hele spektakel herhaalt zich om 15.15 uur met een tweede show. Ook dan start de stoet weer bij No. 49 met een klein groepje en worden steeds meer modellen aangesloten tijdens de route. Meer dan 15 winkels doen mee aan de modeshow, meer dan 30 winkels openen hun deuren. Kortom, Asten bruist op zondag 5 april a.s.!
Presentatie en modepolitie

De begeleiding ligt in handen van Otto Spierings. Otto loopt mee met de modellen. Hij geeft op ludieke wijze commentaar en interviewt toeschouwers en modellen. Maar er is nog meer interactie. Drie acteurs van Tejatergroep 2000 presenteren zich als modepolitie en voorzien bezoekers op komische wijze van gratis kledingadvies.

Feestelijke aankleding

Ook in de winkels zelf wordt extra aandacht aan het evenement besteed. Bezoekers worden verwelkomd met een gratis hapje en drankje, muziek of workshop.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van:

Café-Zaal-Eetcafé Jan van Hoek, Ballonartiest Rolando, Golfbaan ’t Woold en Bakkerij Broekmans.

Voor meer info:

Werkgroep “Asten op de catwalk”: Huub Verdonschot, Mariëlle van Mierlo, Ton Koppens, Jos Jacobs en Juultje Swinkels.